Paul van Buuren

  • Home
  • Bon Mot du Jour
  • Over mij
Home » Recepten

Bananenbrood

Hmmm, smeuïg bananenbrood. Dit hoort een beetje vochtig te zijn. Met voldoende rietsuiker er bovenop maak je een fijn krokante laagje, als kroontje.

22 november 2020

Croutons

Broodblokjes in olie en geraspte kaas op een vel bakpapier

Hoe maak je de beste croutons? Simpeler kan het niet. In huize Van Buuren zijn croutons een vast ingrediënt in de sla.

4 december 2019

Chocolademousse

Dit is het beste en simpelste recept voor chocomousse dat ik ken. De truuk zit ‘m in de juiste chocolade. Verder niets dan slagroom, eieren en suiker.

12 november 2019

Recept voor oesterzwam-of champignonsoep

Schaal met champignons

In oktober kocht ik een thuiskweeksetje van Rotterzwam. Na 6 weken had ik dus oesterzwammen. En wat doe je daar dan mee? Soep maken natuurlijk!

3 januari 2018

Paultjes Puttanesca – scherpe pastasaus met ansjovis

foto van spaghetti en puttanesca-saus

Dit recept is m’n geen-zin-om-te-koken-toch-lekker-recept, ’t liefst met spaghetti. Scherp en zout, dus eet het met mate. Puttanesca is lekker vlug klaar; letterlijk vertaald is het: ‘op hoerenwijze’.

31 maart 2017

Recept voor komkommersoep

Komkommers

Op veler verzoek, mijn recept voor komkommersoep. Je mag me er in de zomer voor wakker maken.

25 augustus 2016

Recept voor een amaretto-toetje met een vleug limoen

Glas met mascarpone-amaretto-toetje

Soms komt opeens op het juiste moment het juiste recept uit de lucht. Zo’n moment had ik afgelopen weekend toen Bas Hoppe me een fijn recept voor een amaretto-room-toetje toeschoof. Laat ik eens exact beschrijven wat ik ermee heb uitgespookt. Men neme voor vier personen: Amaretto 250 gram mascarpone 1 beker slagroom van 250 ml […]

15 juni 2011

Contact

  • info@paulvanbuuren.nl
  • Mastodon
  • Mijn leeslijst op StoryGraph
  • LinkedIn
2876