Paul van Buuren

  • Home
  • Bon Mot du Jour
  • Over mij
Home » Recepten » Recept voor komkommersoep

Recept voor komkommersoep

In komkommersoep horen komkommers. Minstens 1 per persoon.

Het hoofdbestanddeel voor komkommersoep. Ze verdienen het om flink gehakt te worden.

Het is 30 graden, dus je wilt iets fris eten. Daarom wil je komkommersoep. Dit recept is zalig. Je mag me er in de zomer elke dag voor wakker maken.

Ingrediënten voor 2 personen

Dit is wat ik meestal gebruik voor 2 personen

  • anderhalve komkommer, ongeschild en in stukken
  • 1 beker crème fraiche
  • 4 eetlepels mierikswortel (minder mag ook)
  • verse dille
  • limoensap (sap van 1 limoen)
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Met hakken, prakken en snijden ben je hooguit een kwartiertje bezig. Daarna moet het nog een uur in de ijskast koelkast. Eigenlijk is het zo simpel als wat. Gooi de hele drommelse boel in blenderbak en hakselen maar. Ik ben persoonlijk fan van de staafmixer. Het is het handigst om eerst de komkommers te doen, met de dille. Hou wel wat dille achter voor de garnering, qua leuk-er-uit-zien. Dan de creme fraiche en het limoensap. En dan, al proevenderwijs, naar smaak de mierikswortel, peper en zout. Niet iedereen houdt van veel mierikswortel, he? Daarna moet je soep echt minstens een uur laten afkoelen, want anders heb je er niks aan. Serveren met een scheutje olijfolie en een toefje dille. Of in een glas met zo’n aanstellerig komkommerschijfje aan de rand. Happy komkommertijd!  

Misschien ook relevant:

  • Paultjes Puttanesca – scherpe pastasaus met ansjovis

25 augustus 2016

Recepten

Comments

  1. Ruud says

    25 augustus 2016 at 20:20

    Ik zit op mijn laptop te kwijlen. Van de weeromstuit.

Contact

  • info@paulvanbuuren.nl
  • Mastodon
  • Mijn leeslijst op StoryGraph
  • LinkedIn
5341