Blijmaaksoep. Pittig, gember, fijn.
Rode Linzensoep met Gember
Kruidig en fris en fijn. Variatietip: lekker met garnalen.
Bananenbrood
Hmmm, smeuïg bananenbrood. Dit hoort een beetje vochtig te zijn. Met voldoende rietsuiker er bovenop maak je een fijn krokante laagje, als kroontje.
Croutons
Hoe maak je de beste croutons? Simpeler kan het niet. In huize Van Buuren zijn croutons een vast ingrediënt in de sla.
Chocolademousse
Dit is het beste en simpelste recept voor chocomousse dat ik ken. De truuk zit ‘m in de juiste chocolade. Verder niets dan slagroom, eieren en suiker.
Recept voor oesterzwam-of champignonsoep
In oktober kocht ik een thuiskweeksetje van Rotterzwam. Na 6 weken had ik dus oesterzwammen. En wat doe je daar dan mee? Soep maken natuurlijk!
Paultjes Puttanesca – scherpe pastasaus met ansjovis
Dit recept is m’n geen-zin-om-te-koken-toch-lekker-recept, ’t liefst met spaghetti. Scherp en zout, dus eet het met mate. Puttanesca is lekker vlug klaar; letterlijk vertaald is het: ‘op hoerenwijze’.
Recept voor komkommersoep
Op veler verzoek, mijn recept voor komkommersoep. Je mag me er in de zomer voor wakker maken.
Recept voor een amaretto-toetje met een vleug limoen
Soms komt opeens op het juiste moment het juiste recept uit de lucht. Zo’n moment had ik afgelopen weekend toen Bas Hoppe me een fijn recept voor een amaretto-room-toetje toeschoof. Laat ik eens exact beschrijven wat ik ermee heb uitgespookt. Men neme voor vier personen: Amaretto 250 gram mascarpone 1 beker slagroom van 250 ml […]