Categorieën
jeugdnostalgie logboek plaatjes rotterdam

Fenomena 1985

Rotterdam_1985_0005, originally uploaded by PaulTrum.

Een foto uit de oude doosch! De fenomena-tentoonstelling in 1985 gezien vanaf de Euromast. Een park vol natuurkundige proefjes, mijn kinderen zouden het enig vinden!

(zie ook volkskrantblog)

Update 5 januari 2018:
Bart Janssen deelt scans van het programmaboekje (PDF, 16,4MB)

Update 2 december 2013: Marcel Aubel stuurde diascans op. Geweldig. 6 extra foto’s:

fenomena-007 fenomena-004 fenomena-003 fenomena-001 fenomena-015 fenomena-014

22 reacties op “Fenomena 1985”

Mijn broer en ik zijn hier ook als kind geweest. Heel vaak zelfs. Het was een waar speelparadijs voor ons in die tijd. Ik was toen 6 jaar oud. Mijn vader heeft laatst een boek via marktplaats gekocht over Fenomena met afbeeldingen en uitleg over bijna alle objecten die er werden tentoon gesteld. Ik kan mij vooral nog heel goed de zon-energie fontijn herinneren. Die kon je dan door middel van een touw op de zon richten waarna de waterstraal steeds hoger kwam. Briljant! En wat te denken van het enorme bamboe bouwerk. Wow wat een beleving. Als ik er nu op terug kijk, 24 jaar later, kan ik alleen maar wensen dat dit prachtige evenement zo spoedig mogelijk weer terugkeert naar Het Park in Rotterdam! Burgemeester Abouthaleb??

Nostalgie met een grote “N”.
Ik ben er ook geweest als kind (ik was 12 jaar), maar helaas maar 1 keer.
Maar wel een geweldige dag gehad. Jammer dat Fenomena maar tijdelijk was.

Wat betreft de foto……..ik heb zo’n beetje precies dezelfde thuis liggen…… 🙂

Ben er ook geweest en ik was ook 12 toen, daarna natuurlijk de Euromast in he.
Echt leuk idee voor elke andere stad om nu eens te houden, denk dat de kids van nu het nog even leuk vinden als wij toen.

Bin damals mit meinen beiden Söhnen ( 7 und 9 Jahre alt) dorthin gefahren. Wir waren restlos begeistert. So begeistert, dass wir die 200 Kilometer im Herbst noch einmal gefahren sind. Ich erinnere mich sehr genau und gerne. Leider habe ich den Ausstellungskatalog nicht mehr. An jemanden verliehen und nie mehr zurückbekommen…
Gibt es noch irgendwo einen?

Wir sind damals mit unseren Söhnen ( 7+9) dorthin gefahren. Es war wirklich toll! Wir konnten gar nicht genug bekommen. Im Herbst bin ich dann mit den Kindern noch einmal die 200 Kilometer gefahren. Es war wieder wunderbar. Wir haben das bis heute nicht vergessen. Schade, dass es keine Dauerausstellung war. Meinen Katalog habe ich verliehen und nicht zurückbekommen. Weiß jemand, ob er noch zu bekommen ist? das wäre sehr schön!

Heb daar 5 maanden gewerkt als supervisor, heel leuke tijd gehad. Heb nog 2 videobanden met opname uit die tijd en 2 boeken met foto’s.

Ich bin begeistert! Durch meinen Kommentar habe ich über Anne – herzlichsten Dank! – eine Möglichkeit erhalten, doch noch an ein Buch von Fenomena zu kommen. Danke auch an Paul, der diese NAchricht an mich geleitet hat.

ik ben daar ook geweest met een schoolreisje. Het was zo gaaf al die natuurkundige proefjes. De gewichtloze lift met gewichten in je hand en aan je enkels. Muziek maken met water.

Ik herinner me nog dat ik in de jaren 80 een reklame spotje had gemaakt met Willem ruis ter promotie van Fenomena. Ik kan het helaas niet meer terug vinden, mocht iemand een link of een kopietje hebben, wauw graag, lighten up my day.

Gr.

Eugène

Ik herinner me nog dat ik in de jaren 80 een reklame spotje had gemaakt met Willem ruis ter promotie van Fenomena. Ik kan het helaas niet meer terug vinden, mocht iemand het hebben …. Graag

Gr.

Eugène

Dank, was 10 jaar toen ik Fenomena bezocht, in een foto-album van mijn ouders zijn er nog foto’s. Ik wilde vragen, er was in het park ook een fontein in de vorm van een soort schelp, waar het water in het midden er in stroomde en dan in twee cirkels draaide en weer wegstroomde. Dit om zuurstof in het water te brengen. Hoe heet een dergelijke schelpvormige fontein?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.