Ingrediënten
- 1 litervisbouillon van tablet
- 400 ml kokosmelk
- 1 rode peper
- 3 cm verse gember
- 2 rode uien
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 limoen
- 125 g garnalen
- 2 el Thaise vissaus
- 15 gram verse koriander
Aan de slag
Schenk de bouillon en de kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Schil de gember en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
Voeg de rode peper, gember, ui en suiker toe aan de bouillon. Laat op middelhoog vuur 10 min. koken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de champignons toe en kook nog 3 min. tot ze beetgaar zijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg de garnalen toe en breng de soep op smaak met de vissaus, limoenrasp en het sap. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de koriander.