Paul van Buuren (blogger des vaderlands, ook)

  • Home
  • Bon Mot du Jour
  • Over mij
Home » Recepten » Rode Linzensoep met Gember

Rode Linzensoep met Gember

Kruidig en fris en fijn. Variatietip: lekker met garnalen.

Bereiding: 45 minuten. (recept via ah.nl)

Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Verse Koriander
  • 1 Rode Ui
  • 3 Cm Gemberwortel
  • 1 Winterwortel
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 0,5 Eetlepel Komijnpoeder
  • 250 Gram Rode Linzen
  • 1 Liter Groentenbouillon
  • 125 Mililiter Creme Fraiche

Bereiden

Pel de ui en snipper deze. schil de gemberwortel en rasp of hak deze fijn. Schrap de wortel en rasp deze. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, gember en komijn. Voeg de wortel, linzen en bouillon toe. Breng aan de kook en kook zachtjes ca. 20 minuten totdat de linzen bijna uit elkaar vallen.

Misschien ook relevant:

  • Thaise kokos-garnalensoep

Tags: gember, soep Recepten

17 november 2023

Contact

  • info@paulvanbuuren.nl
  • Mastodon
  • Mijn leeslijst op StoryGraph
  • LinkedIn